Klage på ruteomlegging med 0728-båten fra Bleikøya

I år som ifjor tar den andre ferga om morgenen (0728) turen om Langøyene før den går til Vippetangen. Dette rammer spesielt oss på Bleikøya som ønsker å bo på hytta og pendle til jobb/skole/barnehage.

Lindøya har 2 fergeleier, og har dermed større mulighet for alternative avganger. På Bleikøya har vi ikke denne muligheten. Selv om intensjonene er gode; å gi også de som bor på Langøyene en mulighet til å komme seg på jobb eller skole, er dette løst på en måte som gir store ulemper for oss på Bleikøya. Tidligere var denne båten inne ca. 0745, og det var mulig å rekke bussen 0747. Nå er båten ofte inne etter 0800, og bussen 0807 korresponderer spesielt dårlig med jobb og skoler som begynner 0800 og 0830. I tillegg er neste avgang forskjøvet til 0843, slik at også denne korresponderer dårlig med buss.

Ruter bes derfor finne en annen løsning for å gi de som bor på Langøyene tilbud om å komme seg på jobb og skole. Dette kan for eksempel løses med at egen båt til Langøyene begynner å gå tidligere, slik at ikke Bleikøya får så store ulemper som de har idag. Alternativt kan båten komme tidligere til Bleikøya slik at man rekker 0747-bussen fra Vippetangen.

Det oppfordres til å klage på denne ruteomleggingen på Ruters klageskjema. Klikk på lenka under, og si din mening. Jo flere som klager, dess bedre er det. Bruk gjerne argumentene over i klagen.

https://ruter.no/kontakt/kontaktskjema/klage/rutetilbudet/bat/

Supert om vi får med så mange som mulig.

Arne-J. Auberg

Dette innlegget ble publisert i Ikke-kategorisert. Bokmerk permalenken.

4 svar til Klage på ruteomlegging med 0728-båten fra Bleikøya

 1. H51 sier:

  OK, ikke Ruters skyld, men nå ser det ut til at all fergetrafikken til Langøyene stanser for en periode:

  http://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-ikke-dra-til-langoyene-1.11076418

 2. H51 sier:

  Da fikk jeg svar på min klage. Interessant at det sies at de ikke mottok noen klager ifjor, stemmer virkelig dette? Her er det bare å følge opp fra flere av oss!

  Poster svaret i sin helhet:

  Hei Arne-Jørgen Auberg,

  Takk for din henvendelse med ref: 123040

  Vi fikk ingen reaksjoner etter fjorårets sesong da vi innførte denne endringen. Hadde vi fått det, kunne vi ha gjort justeringer i ruteopplegget foran årets sesong. Nå er rutene lagt for i år, men vi skal komme tilbake til saken foran neste års sesong; vi kan likevel ikke love nå at dere vil få nøyaktig den rutetiden dere ønsker.

  Mer informasjon om kollektivtrafikken i Oslo og Akershus finner du på http://www.ruter.no

  Denne meldingen kommer fra en ikke-svar adresse. Direkte svar på denne meldingen vil derfor ikke komme frem til oss.

  Slik svarer du på denne e-posten
  Hvis du ønsker å svare på denne e-posten gjør du det via denne lenken: Jeg har tilleggsinformasjon til saken

  Med vennlig hilsen
  Silje Danielsen
  Kundekonsulent

  Ruter As
  Kollektivtrafikk for Oslo og Akershus
  Dronningens gate 40
  Postboks 1030 Sentrum
  NO-0104 Oslo

  http://www.ruter.no

  • H85 sier:

   Jeg fikk et tilsvarende svar i dag. Men jeg klagde også i fjor, og fikk da til svar at de skulle ta tilbakemeldingen med i evalueringen. Så dette svarte jeg nå tilbake. Om andre også klaget, vet jeg ikke. Desto viktigere om flere kan følge opp nå.

 3. H85 sier:

  Bra! Klaget ifjor, og har nå klaget igjen. Og oppfordrer alle til å gjøre det samme, det tar to små minutter.
  🙂
  Mvh Astrid, hytte 85

Legg igjen en kommentar