Vårbrev 2015

Logo brukt til vårbrev, innkallinger, etc.

VÅRBREV 2015

 

SOMMEREN 2015

 

Innledning:

Snøen smelter og skiene er på vei inn i boden. Når vinteren slipper taket er vi klar for nok en flott og fantastisk sesong på Bleikøya. Sommeren 2015 blir tidenes sommer!

 

For at alle skal ha en perfekt sommer kommer det her et sett med praktisk informasjon.

 

Fergen:

Fergen ut til byøyene har så lenge minnet rekker gått fra Vippetangen. Denne tiden er snart slutt. Fra og med 21. mars 2015 vil fergene gå fra Rådhuskaia. Det blir litt omlegging av rutetider, og noe lengre reisetid i hvert fall vinter, vår 1 og vår 2. Avgangene blir hyppigere. Fergetidene for sommeren er enda ikke klare, men det er gitt beskjed om at de tidligere rutene opprettholdes. Alt i alt ser det nye opplegget nytt ut, men virker ganske bra. Sjekk ruter.no for nærmere informasjon om rutetider.

 

Reguleringsplan:

Fortsatt status quo, Det har vært bilateral kontakt mellom kommunen og fylkesmannen, men det ser fortsatt ut til at det er et stykke frem til endelig reguleringsplan. En positiv nyhet er at forslaget om å flytte hytter på Bleikøya ser ut til å ha blitt lagt i skuffen. Her er likevel ingenting klart for vedtaket endelig er fattet.

 

Kildesortering:

 

«Containerhavn vest» (plass for containerne restavfall, papir og glass) er en suksess, og har kommer for å bli.

 

 

 

Dugnad:

I fjor ble området rundt vaktmesterhytta, blant annet verktøyskjulet, oppgradert. I år er det Gamlebrygga og stupebrettet som står for tur.

 

Status dugnad 2015

 

Styret har gjennom flere år vært misfornøyd med medlemmenes oppmøte på dugnad. Endelig kan styret være forsiktig optimister. I fjor var det godt oppmøte, og styret er på vei til å bli FORNØYD. Det er selvsagt fortsatt en del som ikke møter opp, og dersom de siste kan bli med på å ta i et tak vil dette bli omtrent perfekt. Dere vet selv hvem som har vært på dugnad, og hvem som ikke har det.
Til dere som har deltatt: Fortsett med det

Til dere som ikke har deltatt: I år er det på tide å forsøke noe nytt.

 

Reglene er som følger:

I tillegg til strandrydding skal hver hytte delta på minst 2 dugnader à 2 timer, totalt 4 timer. Gebyret for ikke å delta, er kroner 500,- pr. dugnadstime. Datoer for dugnad vil bli kunngjort på oppslagstavlen. Nedre aldersgrense for dugnadsdeltakere er 14 år og øvre aldersgrense er 75 år. Spreke 75 + må gjerne delta hvis de ønsker.

 

Felles strandrydding:

 

Lørdag 18.4.2015 kl. 11.58 – 14.00

og

Lørdag 2.5.2015 kl. 11.58 – 14.00

 

Alle hytteeiere må utføre (minst) 2 timer strandrydding.

 

Som alltid har det kommet flytende en del søppel inn på strendene i løpet av vinteren. Bli med og gjør øya ren og pen. Som bonus kan det hende du blir kjent med en eller flere du ikke kjente fra før av.

 

Generalforsamlingen 2015 vil bli avholdt LØRDAG 23.5.2015. mai kl.12.00 på Vellet med påfølgende medlemsmøte. Innkalling vil bli sendt ut senere.

 

Forslag til Generalforsamlingen eller medlemsmøte sendes innen 1.5.2015 til:

 

bleikoya@gmail.com

 

Containere blir satt ut på Gamlebrygga i perioden 17.4.2015 – 4.5.2015. Husk at containerne kun er til ordinært avfall som har samlet seg opp i løpet av året. Containerne er ikke ment for avfall etter oppussing o.l. Den enkelte hytteeier må selv sørge for fjerning av slikt avfall.

 

I 2014 var det faktisk 2-3 som gav beskjed om at de hadde kastet hvitevarer etc. Vi er altså på vei. Nå mangler vi bare de siste 10-15 som bare kaster uten å si fra. Husk at dere påfører fellesskapet ekstra utgifter, og at regningen ender til slutt tilbake hos hytteeierne. Å kaste hvitevarer uten å oppgi hyttenummer gir dårlig samvittighet og manglende nattesøvn. For familiefreden, hyttefreden og samholdet må dere derfor gi beskjed dersom dere skal kaste hvitevarer. TV’er og annet spesialavfall. Alt sånt avfall skal være tydelig merket med hyttenummer. Det oppfordres til å stue containerne godt når det kastes avfall. Avgiften betales til Karin Aakermann (hytte 14).

 

Leif Albinsson fortsetter som vaktmester. Strandrydder er Erik Tobiassen.

 

Butikken vil også i år bli drevet av Morten Sterri. Se oppslag i butikken vedr. åpningstider.

 

Styret oppfordrer hytteeierne til å benytte butikken for å sikre en driveverdig omsetning.

 

Det er ikke tillatt å brenne bål uten godkjenning fra brannvesenet. Det skal ikke legges kvist og avfall på Badodden i perioden 24.juni-15.september.

 

Styret vil søke om tillatelse til å brenne bål:

 

20.6.2015:       St. Hansfest på Vellet

23.6.2015:       Bål på Badeodden

1.8.2015:         Barnas dag på Vellet

 

Alle som legger kvist og hageavfall ved Vellet må legge dette innenfor de sperringer som er satt opp. På Badeodden må avfall legges ned mot sjøen.

 

Styret oppfordrer hytteeiere som har kvisthauger liggende og fjerne disse før sesongen starter. Hytteeiere som har brukt doene i løpet av vinteren skal tømme og rengjøre bøttene før 15. april.

 

Båter skal ikke ligge i opplag i sommersesongen, og båter som ikke er i bruk skal fjernes. I år fjerner vi båter som ikke er merket med hyttenummer.

 

Strømavlesningen blir foretatt innen 31.7.2015.

 

Barnas dag går av stabelen den 1.8.2015 i år.

 

Vi minner om at det IKKE ER LOV å felle trær på egen hånd på øya. Det blir hvert år avdekket at større trær har blitt felt i løpet av vinteren. Dette er ikke greit, og det varsles konsekvent oppfølging fra styrets side.

 

Vi ønsker alle en fantastisk flott, hyggelig og begivenhetsrik vår og sommer.

 

Med vennlig hilsen

Styret Bleikøya Velforening

 

 

 

AdeB_1240581_v_1_Bleikøya Vårbrev 2015 (3)

Dette innlegget ble publisert i Bleikøya Velforening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar